Poddcast

I avsaknaden av trucknet radio så kommer här lite andra lyssnartips. 

Lyssna på poddcast

Nu när alla yrkeschafförer har tappat trucknetradio att lyssna på får vi hitta nya saker som kan roa under de långa timmarna på vägen. 

Poddar är ett sätt att fördriva tiden och vi har hittat några som kan passa alla yrkeschaufförer där ute.

 

Är man lastbilschaffis eller bara älskar lastbilar är det här podden för dig. Podden är skapad av Lina och Robin i maj 2018. I podden sitter de och snackar lastbilar med varandra. De intervjuar olika personer som har erfarenheter inom lastbilsbranschen. 

Du kan följa dem på både Facebook och Instagram där de uppdaterar frekvent med nya poddar och delar med sig av andra nyheter och videos. Väl värt ett besök. 

Kriminalpoddcast

Det finns ju såklart en massa andra poddcast som är väl värt att lyssna på förutom lastbilspodden. Dessa handlar dock om helt andra saker än just lastbilar eller andra tunga fordon. Men ibland kanske du vill dyka in i en annan värld eller lära dig något helt nytt. 

Något som har blivit otroligt populärt är olika kriminalpoddar. Dessa kan vara både sådana som berättar om kända brott eller sådana brott som fortfarande är ouppklarade. Det är väldigt fängslande och av någon anledning tycker vi att det är så spännande att lyssna på brott. Men se till att inte lyssna på något avsnitt där en lastbilschaufför blir attackerad när han stannar mitt i natten eller något innan du själv ska stanna för natten 😆😉

Rättegångspodden

I denna podd får du lyssna på uppmärksammade brott och rättsfall. Berättelserna tar med verkliga ljudupptagningar från rättegångar. Ex på brott som tagits upp i rättegångspodden: Styckmorder i Boden, Tortyrmordet i Ljungby, Mordet på Lisa Holm och rättegången mot Christer Pettersson.

Mordpodden

Amanda Karlsson och Linnea Bohlin leder denna podd som går igenom riktigt läskiga, sanna och spännande mordfall.

Misslyckade brott

Här är en podd med lite humor. En del bovar är helt enkelt inte alltid så genomtänkta och logiska utan rent ut sagt korkade. Podden leds av Mattias Bergman och Andreas Utterström.

Förundersökningspodden

Dag och Acke går igenom och granskar förundersökningsprotokoll i aktuella rättsfall i Sverige. Avsikten är att vara snabbt ute med ett nytt avsnitt när ett protokoll har blivit offentlig handling. Både Dag och Acke har ett stort intresse för kriminologi och polisarbete.

Förundersökningspodden

Dag och Acke går igenom och granskar förundersökningsprotokoll i aktuella rättsfall i Sverige. Avsikten är att vara snabbt ute med ett nytt avsnitt när ett protokoll har blivit offentlig handling. Både Dag och Acke har ett stort intresse för kriminologi och polisarbete.

Humor

Vissa dagar kanske du bara vill skratta lite. Du ska du lyssna på den som skrattar förlorar podcast. Denna podcast får dig att skratta. Det är humor på låg nivå men ack så roligt det kan vara. 

Du kanske har sett deras videor tidigare där de sitter och säger skämt föra att få den andra och skratta. Sedan får de poäng och den som skrattar mest förlorar. 

Hoppas ni hittar något som kan roa er under era timmar i lastbilen.