Ljudbok

I avsaknaden av trucknet radio så kommer här lite andra lyssnartips. 

Lyssna på ljudbok

Ni som kör långkörningar har ju faktiskt tid att även lyssna på böcker. Då kanske till och med tiden går lite snabbare. Helt plötsligt kanske du vill sitta kvar någon minut när du kommer fram för att du måste lyssna klart på kapitlet. Även en bra sysselsättning om du behöver övernatta med lastbilen på vägen. 

När det kommer till ljudböcker finns det en värld av olika typer av böcker att lyssna på allt från dokumentärer & faktaböcker till deckare & skönlitteratur. Nedan ger vi några boktips inom några populära kategorier. 

Ordningsvakten

Ordningsvakten Mattias berättar om en arbetsdag 31 januari 2019 som förändrade hans och kollegan Rasmus liv. Här är berättelsen om vad som egentligen hände med den höggravida kvinnan som saknade färdbevis och avvisades men gjorde motstånd. 

Barack Obama

Barack Obamas memoarer om sin resa från ung man till ledare för den fria världen. En väldigt personlig bok där han beskriver sin politiska utveckling. 

Jag kan ha fel

En bok av Björn Natthiko Lindeblad om hans liv där han lämnar en karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk. Därefter återvänder han till Sverige efter 17 år, pank, arbetslös och vilsen och går rakt in i depression. 

Deckare

Lars Kepler

Lars Keplers böcker är omåttligt populära och så spännande att du inte vill sluta. Den senaste boken är i serien om Joona Linna och heter Spegelmannen. Har du aldrig läst/lyssnat på en bok av Lars Keppler så bör du testa. Risken finns att du inte kan sluta lyssna 😉

Jo Nesbø

Även Jo Nesbø är en författare som skrivit många deckare. Flera av hans böcker är fristående så du behöver inte ha läst flera innan utan kan hoppa in i den senaste Kungariket som fått väldigt bra kritik. 

Mons Kallentoft

Mons Kallentoft skriver om kriminalinspektör Malin Fors och det finns i skrivande stund 13 böcker i serien. Den första boken heter Midvinterblod och handlar om ett fruktansvärt mord där en man hittas hängd i ett träd. 

Skönlitteratur

Straffet

Simon Scarrow

En bok om romerska riket och en hämndlysten kung som riskerar att förlora stora områden av romerskt land men även många människoliv står på spel. 

Där kräftorna sjunger

Delia Owens

En internationell succé som nu finns på svenska. En berättelse om naturens krafter och priset för ensamhet. Det sker ett mord och en ensamvarg som kallas för Träskflickan blir anklagad. Vilket är startgropen för att sanningen om hennes liv uppdagas. 

Vänligheten

John Ajvide Lindqvist

En berättelse om sex personer runt 30 år som bor i Norrtälje. Boken är 700 sidor lång med recensionerna säger att den är lätt att ta sig igenom och verkligen fångar ens intresse. 

Hoppas ni hittar något som kan roa er under många timmar bakom ratten.