Vi använder oss utav cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Läs vidare här.
CAT B15Q

Test av CAT B15Q
Test av CAT-B15Q

CAT släpper nu en uppgraderad version av sin smartphone B15 vilket innebär att den innehåller operativsystemet Android 4.4 Kit Kat. Det gör att den robusta, stryktåliga ?jobbmobilen? nu har blivit snabbare, vilket var ett önskemål när det gällde den tidigare B150.

Vi på Trucknet Radio har under sommaren testat den nya versionen B15Q och den innehåller en fyrkärnig processor (MT6577) på 1,3 GHz från Mediatek. Skärmen är 4 tum stor med en upplösning på 480 x 800 pixlar.

Liksom i den tidigare versionen är det plats för dubbla simkort, vilket kan vara bra när man använder den både i jobbet och privat.

Det kan vara lite pilligt med luckorna för laddning och headset men det är ju delvis dom som gör att telefonen tål 30 min. under vattnet, så det är inget som stör. (en varning om att man ska stänga luckorna kommer upp varje gång man tex. har laddat telefone

Enligt tillverkaren så ska telefonen tåla ett fall på 180 cm ner i ett betonggolv, den extra hållbarheten gör ju verkligen att detta är en jobbmobil.

Bluetoothfunktion är enkel och snabb att använda. Kameran med sina 5mp är ju ingen porträttkamera men duger bra för bilder, tex. till Facebook.

Även ett plus för den enkla lösningen för borttagande av bakstycket: en skjutregel och sen bara att lyfta bort baksidan. (ingen känsla av att hela telefonen ska gå i bitar)

Att det är förinstallerat en app som varnar för haj(!) är väl inte direkt en nyttopryl i våra trakter, men ganska kul!

Det europeiska priset för CAT B15Q är 329?

Man kan sammanfatta med: CAT 15Q är en telefon som känns stabil och oöm med sina gummiskydd och skruvade aluminiumsarger och som är snabb. Utseendet är ju omdiskuterat men nog tycker vi att den är tuff!

En telefon som tål tuffa tag och som inte skäms för sig utseendemässigt.

Kameran är inget att använda till bröllopskortet när syrran gifter sig, men duger till tex. Facebook.

För mer info: www.catphones.com

 


Thomas Hydén
Skrivet av:
Thomas Hydén
Program & musikansvar

Tablå idag

  • 17:05
    Truckstop direkt från studion