Vi använder oss utav cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Läs vidare här.
Rally Swedens vd Glenn Olsson är redo för en publikinvasion tredje helgen i februari. Rallyfesten är Värmlandsskogen är det enda renodlade vinterrallyt i VM-serien.
Bild: HÅKAN BÅGENVIK

Rallyfest i Värmland
Tredje helgen i februari, 14-17 februari, är det dags för årets upplaga av Rally Sweden i de nordvärmländska och norska skogarna.

Och det blir idel, ädel rallyadel på startlinjen. Eller vad sägs om bland andra fjolårssegraren Neuville, världsmästaren Ogier, som vann för sjätte gången i rad i Rally Monte Carlo, niofaldige världsmästaren Sebastian Loeb, som gör comeback i VM-rallyt i år, samt finländaren Marcus Grönholm.

Grönholm, som fyllde 50 i fjol, är tillbaka för att fira sitt halvsekel på de isiga nordvärmländska vägarna. Finländaren är ju med sina fem segrar i Värmlands VM-rally näst bäst efter vår egen Stig Blomqvist som vann hela sju gånger.

Kul också att se en svensk på startlinjen i den tuffaste klassen. Pontus Tidemand från Charlottenberg slutade åtta i VM-premiären i klassiska Monte Carlo-rallyt efter att ha slagit i en sten redan på fredagen och tvingats stå över två specialsträckor.

Sveriges Trafikradio träffade Rally Swedens vd Glenn Olsson i Karlstad för några veckor sedan. I dag berättar han allt du behöver veta om den kommande rallyfesten i de värmländsk skogarna.


Håkan Bågenvik
Skrivet av:
Håkan Bågenvik
Programledare

Tablå idag

  • 19:00
    Svenska Närradiolistan