Vi använder oss utav cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Läs vidare här.
Örebro flygplats vd Mikael Smedberg ser nu ljust på framtiden.
Örebro flygplats vd Mikael Smedberg ser nu ljust på framtiden.

Räkna med regionflygplatserna
Intervjuv med Mikael Smedberg, vd Örebro Airport

Arlanda, Landvetter och Skavsta – det är tre flygplatser som nästan alla i Sverige har hört talas om. Men det finns även gott om regionala flygplatser runt om i landet med inrikes, utrikes, frakt och charter. En av de större är Örebro Airport, eller flygplats för att tala svenska.

Efter ett par mörka år, när bland annat direktlinjen till Köpenhamn försvann, har det ljusnat betydligt hösten 2015. Dels återkom fraktjätten TNT med ytterligare ett plan om dagen, dels blir det i slutet av oktober åter möjligt att flyga till Köpenhamn och vidare ut i världen. Örebro flygplats har tecknat ett treårigt avtal med bolaget Estonian Air som kommer att flyga tur och retur sex dagar i veckan.

Dessutom ökar antalet charteravgångar.

– Just i dag är det riktigt roligt att vara vd för Örebro flygplats. Vi har haft en period efter sommaren och semestern som historiskt varit riktigt bra, säger flygplatsens vd Mikael Smedberg i en intervju i Sveriges Trafikradio.

De regionala flygplatserna i Sverige vinner mark. Lätt att få parkeringar, korta köer till incheckningen och närheten är tre framgångsfaktorer.

I programmet träffar vi även trafikpolischefen Bernt Larsson i Örebro på nytt. Han ger sin syn på nedmonteringen av den svenska trafikpolisen och svarar på lyssnarnas frågor. Bland annat vad som händer om du inte har ditt körkort med dig under färd.


Håkan Bågenvik
Skrivet av:
Håkan Bågenvik
Programledare

Tablå idag

  • 17:05
    Truckstop direkt från studion