Vi använder oss utav cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Läs vidare här.
Segelbåt

Man köper båt när man köper glass!
Intervju med Mats Saarväli, Interboat

Sommar och sol – det bäddar för en bra fritids-båtsäsong.

Men den här våren och försommaren har varit kall och ruggig. Hur har det påverkat branschen?

– Det har varit lite kallt, men vi har haft okej tryck i vår butik, säger Mats Saarväli, vd och ägare till Interboat i Örebro, i Sveriges Trafikradios sista program för säsongen, och erkänner att båtfolk som så många andra är väderkänsliga.

– Så är det. En kall månad sjunker trycket i butiken, men så fort det kommer lite värmen märker vi det inom ett par dagar. Man köper båt när man köper glass, förklarar Mats Saarväli.

Så en bra sommar vädermässigt märks direkt i försäljningsstatistiken?

– Ja, på en gång. I år sitter vi i en sits där det råder brist på båtar. Många modeller är redan slutsålda, så det gäller att passa på. Vi har haft två bra somrar bakom oss som ger ett extra ryck på marknaden. Tidigare år har det funnits ett överflöd på båtar. I dag finns det kunder, men inte så många båtmodeller, säger Mats Saarväli.

Har båtsäsongen blivit längre på senare år?

– Inte längre, men den har förskjutits  Numera börjar den kanske i juli i stället för maj-juni, men försäljningen av större objekt börjar redan under vintersäsongen. Framåt sommaren kommer de som har semester på att de vill ha en båt till sommarstugan, säger Mats Saarväli.

Lyssna på Sveriges Trafikradio vecka 24 och få reda på mer om tankar kring båtregister, stöldskydd och miljövänliga motorer.

 

Programmet återkommer i början av september


Håkan Bågenvik
Skrivet av:
Håkan Bågenvik
Programledare

Tablå idag

  • 17:05
    Truckstop direkt från studion