Vi använder oss utav cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Läs vidare här.

Om oss

Norra Europas enda trafikradio – den ligger sedan 2013 vid Truckstop i Berglunda strax söder om Örebro.

– Det finns förstås ett stort antal trafikpoddar, men vi är ensamma om att sända reklamfinansierad musikradio av underhållningskaraktär  24 timmar om dygnet med inriktning  mot motor och trafik, säger Thomas Hydén, program-  och musikansvarig och en av männen bakom  webbradiokanalen .

– Det började redan 2003 när vi började sända Truckstop, ett underhållnings- och informationsprogram för alla på väg, från Brändåsen i Sydnärke, fortsätter Thomas.

Från början var radiostationen en del av Kumla-Hallsbergs Närradio, Radio 94,3. Ett samarbete som har fortsatt genom åren, även om Trucknet Radio numera står på egna ben.

– Vi samsänder fortfarande en rad program tillsammans med Radio 94,3 över Närke samt ett par närradiostationer i södra Norrland, berättar Thomas Hydén.

I snart fem år har Trucknet Radio stått på egna ben. Verksamheten ägs numera av Örebroföretaget Engströms, ett av landets största företag inom entreprenadmaskiner och huvudman för Örebro Truckstop. Under försommaren 2014 flyttade Trucknet Radio in i nya studio- och kontorslokaler vid Örebro Truckstop i korsningen mellan E18 och E20.

– Bättre läge kan man inte ha som en trafikradio, tycker Thomas Hydén som genom åren gjort sig känd som en av Sveriges största experter på countrymusik, vilket ger avtryck i programmet ”Country Saloon”.

– Flytten och nya ägare blev som en nystart för hela verksamheten. Ny omgivning, ny teknik och delvis ny inriktning, säger Thomas Hydén och berättar att samtidigt blev Lars-Inge Segerholm ny marknadschef för radiokanalen.

– I dag sänder vi 24 timmar om dygnet alla dagar i veckan och en ”robot” väljer slumpvis ut musik från en databas med över 100 000 låtar. Mest handlar det om äldre klassisk rock, rockabilly, dansband och så country. Musiken bryts sedan för sju åtta programpunkter under veckan, bland andra det direktsända Truckstop varje torsdagskväll, berättar Thomas Hydén.

Hur många lyssnar då på kanalen?

– Det är svårt att mäta trafiken på webbradion. Men av de lyssnarreaktioner som vi får vet vi att kanalen är stor i Sverige, Norge och – USA!

USA?

– Ja, dom gillar vår musik.


Tablå idag

  • Musikslingan spelar blandad, skön musik, för dig på väg dygnet runt!