Vi använder oss utav cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Läs vidare här.
Regionrådet Irén Lejegren tillsammans med Mr Truckstop JO Engström och infrastrukturminister Anna Johansson.
Regionrådet Irén Lejegren tillsammans med Mr Truckstop JO Engström och infrastrukturminister Anna Johansson.

Infrastrukturministern vill ställa krav på transportköparna
Intervjuv med infrastrukturminister Anna Johansson (S) och Trafikverkets tillförordnade generaldirektör Torbjörn Suneson - Örebro Transport & Logistikdagar 2015 - Grön

Örebros transport- och logistikdagar som arrangerades av Region Örebro län avslutades med en dag där temat var transporteffektivitet. Bland gästerna fanns infrastrukturminister Anna Johansson (S) och Trafikverkets tillförordnade generaldirektör Torbjörn Suneson.

En av frågorna denna vecka handlar förstås om konkurrens villkoren för den tunga lastbilstrafiken och så kallade cabotage, transport av gods inom ett lands gränser, utfört av ett företag som är registrerat utanför detta lands gränser.

– Vi jobbar ganska mycket med den frågan och har fattat en rad olika beslut som ska träda i kraft vid årsskiftet, säger infrastrukturminister Anna Johansson och fortsätter.

– Dessutom tittar vi på beställaransvaret och pratar med godsköparna om att de ska ställa krav när de upphandlar transporter. De ställer ofta krav på sina produkter, men glömmer ofta bort att ställa samma krav på sina transporter. Det förekommer tyvärr saker inom den här branschen som inte hör hemma på den svenska arbetsmarknaden. Men vi har kontroll på den här frågan, säger infrastrukturministern.

Lyssna mer här på Trucknetradio vad hon och de andra gästerna pratade om under Transporteffektivitetsdagen.

Intervjuver med bl.a Ingemar Resare, Sv Åkeriföretag och Mats Gunnersson, Regionrådet - Örebro Transport & Logistikdagar 2015 - Grön

 


Håkan Bågenvik
Skrivet av:
Håkan Bågenvik
Programledare

Tablå idag

  • 17:05
    Truckstop direkt från studion