Vi använder oss utav cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Läs vidare här.

Hjulafton på Truckstop
Hästkraftens Dag, som i år arrangeras lördagen den 9 juni vid Truckstop söder om Örebro, växer år från år.

– Vi försöker toppa varje gång och i år blir det större än någonsin, säger Thomas Hydén, (bilden) bakom arrangemanget,

,och berättar att allt från levande hästar till stridsvagn S kommer att finnas på plats.

– Det finns något för alla, liten som stor. Och håller det fina vädret i sig räknar vi med runt 15 000 besökare. Ett prydligt rekord med andra ord, fortsätter han.

Hästkraftens Dag arrangerades för första gången 2007 vid Viby krog i Sydnärke. Ett evenemang för alla som gillar sånt som rullar och låter, för att citera initiativtagaren Thomas Hydén. Och det blev en succé med över 4 000 besökare.

 

Vad lockar?

–  Jag tror att det är bredden plus att det är gratis att komma in. Vi tar inget i inträde. Det är något jag haft som en käpphäst sedan jag startade det här. Barnfamiljer ska kunna komma en sån här dag utan att man ska pungslå dem på massa pengar. Det kostar pengar ändå att äta något och dricka något under dagen, men att inträdet är gratis är något som jag tror betyder att vi fått en himla respons, säger Thomas Hydén.

Han slår gärna ett slag för Truckstop Trophy. Över hundra motivlackade lastbilar som tävlar om att bli framröstade till segern av besökarna. Och så är det premiär för det spektakulära åkgräsklipparracet. Men det pågår även en stor utställning av miljöbilar och en uppvisning av Nerikes Brandkår för att nämna något i det digra programmet.


Thomas Hydén
Skrivet av:
Thomas Hydén
Program & musikansvar

Tablå idag

  • 15:00
    MCA Show