Vi använder oss utav cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Läs vidare här.

Cykelmotion och däckbyte
Det våras – för cyklisterna!

Men varför har cykeln blivit så populär som vardagsmotion?

Frågan går till Anders Adamson, den gamle mästercyklisten som i dag är populär parhäst med Roberto Vacchi i Eurosports cykelsändningar.

– Vardagsmotionen ska man inte underskatta. Cyklisterna blir fler och fler och kan då ställa större krav på kommunerna att de ordnar bättre framkomlighet för cyklisterna. I vårt stressade samhälle är vardagsmotionen oerhört viktigt.

– Jag roade mig själv häromåret att sätta på en mätare på min standardhoj som saknar både växlar och andra finesser. Det visade  sig faktiskt att jag cyklade 150 mil här i Örebro till och från jobbet, till och från affären och det är inte illa.

Går cykelmotionen att jämföras med promenader?

– Det är till och med lite bättre att cykla till vardags. Det blir lite mer intervallbetonat. Man kommer till en gatukorsning, får stanna och sedan dra igång igen. Det blir lite mer ansträngande än att gå, hävdar Anders Adamson.

I aprils sista upplaga av Sveriges Trafikradio vänder vi även blickarna mot däckbranschen. Där råder högtryck nu efter den sena vintern.

Lyssna på vad ni ska tänka på vid ett däckbyte hemma eller hos en verkstad. Och glöm inte att efterdra hjulmuttrarna efter cirka tio mil – även om bilen varit på verkstan..


Thomas Hydén
Skrivet av:
Thomas Hydén
Program & musikansvar

Tablå idag

  • 15:00
    MCA Show